Tornen els Cafès Científics a Sabadell!

 

Tornen les xerrades dels Cafès Científics a Sabadell. En aquesta edició, gaudirem de nou dels coneixements que experts en diversos camps ens mostraran sobre horticultura, ecologia, salut, turisme saludable, astronomia o paleontologia. El cicle està organitzat per vuit entitats de la ciutat dedicades a la recerca i a la seva divulgació.

L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques inicien de nou aquest mes de febrer la setena edició del programa de Cafès Científics a Sabadell. L’èxit de públic de les edicions anteriors i la voluntat de consolidar aquest cicle a la ciutat ha dut les entitats organitzadores a repetir la iniciativa un any més.

L’objectiu dels Cafès Científics és oferir als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència. L’espai escollit per a aquesta conversa entre ciència i societat és el bar del local de la Unió Excursionista del carrer de la Salut. Amb un cafè, una copa de vi o qualsevol altra beguda a la mà, l'esperit d'aquesta iniciativa és el d'afavorir el debat científic en el marc dels reptes de la societat actual i dels interessos individuals dels assistents. Entreteniment i rigor, debat i conversa: la ciència en clau sabadellenca.

De febrer a novembre, un dimarts al mes, a les 7 de la tarda, cadascuna de les entitats organitzadores que fan recerca en ciència, o que tenen com un dels seus objectius afavorir el coneixement de la ciència i dels seus resultats, iniciarà una conversa al voltant d'un tema d’actualitat. La persona convidada exposarà breument el tema i plantejarà als assistents dubtes, preguntes i polèmiques, perquè tothom en pugui aprendre, reflexionar i debatre.

Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu de parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.

 

PROGRAMA "Cafès científics. Sabadell, 2019"

Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 de la tarda, al Bar de la Unió Excursionista de Sabadell (c/ De la Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes.

 

19 de febrer – La Ruda. Amics de Can Deu per a l'Agricultura Ecològica

Horta terapèutica i social. A càrrec d'Andrea Costas, especialista en jardins i vivers, membre de Sana Hortis i de la Ruda.

 

19 de març – Unió Excursionista de Sabadell

L'amenaça de les plagues exòtiques sobre els nostres boscos. A càrrec de Jorge Heras, enginyer forestal.

 

9 d’abril – Fundació Bosch i Cardellach

Diagnosi per imatge. A càrrec de Joaquim Piqueras Pardellans, metge especialista en radiodiagnòstic.

 

21 de maig - Corporació Sanitària Parc Taulí

Alimentació i càncer. A càrrec de Miquel Àngel Seguí, Metge especialista del Servei d'Oncologia Mèdica del Parc Taulí de Sabadell.

 

18 de juny – Filial del Vallès Occidental de L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears

Consells per a viatjar i no emmalaltir. A càrrec del Dr. Bernat Font Creus, metge internista, especialista en infeccions i responsable de la Unitat d'Atenció al Viatger.

 

17 de setembre – ADENC

Per determinar.

 

15 d’octubre – L’Astronòmica de Sabadell

La nostre galàxia: característiques i evolució. A càrrec de Xavier Bros, President de l’Astronòmica de Sabadell.

 

19 de novembre - Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Quan els ammonits dominaven els oceans. A càrrec de Rafel Matamales, paleontòleg.

Last modified on Divendres, 22 Març 2019 14:21
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex