Els 'Cafès Científics' a Sabadell arriben a la dotzena edició

Imatge gràfica Cafès Científics 2024 Imatge gràfica Cafès Científics 2024 Pere Figuerola / © Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Aquest mes d'abril arrenca una nova edició de ‘Cafès Científics’ a Sabadell, una iniciativa organitzada per set entitats de la ciutat que es dediquen a la recerca i a la seva divulgació i que té com a objectiu posar en contacte al gran públic amb persones expertes de diferents àmbits de la ciència en un ambient informal que fomenti el diàleg. En aquesta dotzena edició es parlarà de temes tan diversos com el canvi climàtic, les comunitats energètiques o la invasió de la intel·ligència artificial, entre d’altres temes.

L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), l'Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica, la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i la l’Acadèmia de Ciències Mèdiques inicien aquest mes d'abril la dotzena edició del programa de Cafès Científics a Sabadell.

L’objectiu dels Cafès Científics és oferir als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes científics amb persones expertes de referència. L’espai escollit per a aquesta conversa entre ciència i societat torna a ser Bar de la Unió Excursionista de Sabadell (c/ De la Salut 14-16 Sabadell) i les xerrades defugen de les tradicionals conferències magistrals per cercar un ambient més propens pel diàleg i l’intercanvi d’opinions, mentre les persones ponents i assistents prenen un cafè, un refresc o una cervesa.

D'abril a desembre, un dimarts al mes, a les 7 de la tarda, cadascuna de les entitats organitzadores que fan recerca en ciència o que tenen com un dels seus objectius afavorir el coneixement de la ciència i dels seus resultats, iniciarà una conversa al voltant d'un tema d’actualitat. La persona convidada exposarà breument el tema i establirà un diàleg amb els assistents que poden plantejar dubtes i reflexions pròpies.

Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica que se celebra a molts llocs del món que té com a objectiu estimular la conversa i l’esperit crític, debatre, interactuar i dialogar fora de l'entorn acadèmic. Els Cafès Científics de Sabadell estan adherits des de la primera edició a la xarxa internacional de Cafès Científics.

El programa en PDF previst per aquest any es pot descarregar des d’aquest enllaç.

PROGRAMA "Cafès científics. Sabadell, 2024"

  • 16 d'abril – Associació La Ruda amics de Can Deu per a l'agricultura ecològica

Evolució del clima a Catalunya i impactes del canvi climàtic. A càrrec de Jordi Cunillera, doctor en ciències físiques.

 

  • 21 de maig – ADENC, Associació per la Defensa de l’Estudi de la Natura a Catalunya

Comunitats energètiques: Com anar més enllà d’una instal·lació fotovoltaica. A càrrec de Eloi Pareja i Sebastià Ribes,  investigador sobre globalització.

 

  • 18 de juny – Secció Natura. Unió Excursionista de Sabadell

Poca aigua i molta contaminació.  A càrrec d’Antoni Freixes, hidròleg

 

  • 27 de setembre – L'Astronòmica de Sabadell

Explosions de supernoves i extincions massives a La Terr. A càrrec de Xavier Bros, Psicòleg i astrònom amateur

 

15 d’octubre – Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Els passos perduts: investigant la forma de caminar dels primats. A càrrec de Georgina Raventós, paleontòloga.

 

  • 19 de novembre – Filial del Vallès Occidental de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques

“Ens fem grans, i ara què?” Alternatives d’habitatge i suports al teu domicil. A càrrec de Ruth Muñoz i Ester Cortés, treballadores socials.

 

  • 17 de desembre – Fundació Bosch i Cardellach

La invasió de la intel·ligència artificial. A càrrec de Pedro Meseguer, Investigador en intel·ligència artificial

Last modified on Divendres, 12 abril 2024 12:47
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca