L’alumnat de l’Institut Bitàcola exposa els seus diorames al Museu

Imatge de dos dels diorames fets per l'alumnat de l'Institut Bitàcola Imatge de dos dels diorames fets per l'alumnat de l'Institut Bitàcola Maria López / © Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Imatge de dos dels diorames fets per l'alumnat de l'Institut Bitàcola (Maria López / © Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont)Estudiants de 1er d’ESO de l’Institut Bitàcola de Barberà del Vallès han col·laborat amb l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) per dissenyar i elaborar diversos diorames que representen l’espècie de dinosaure Calvarius rapidus descrita recentment i el seu ambient.

Durant els últims anys, l’alumnat d’aquest centre eductiu han participat activament en diverses iniciatives conjuntes amb l’ICP. Enguany, es va proposar als estudiants un repte que ha resultat ser molt engrescador: la creació de diorames i pòsters que representessin la nova espècie de dinosaure dels Pirineus Calvarius rapidus, juntament amb el seu ecosistema. Els pòsters i diorames exposats són una mostra del treball fet a l’Espai Globalitzat on l’alumnat treballa per un centre d’interès que canvia cada sis setmanes i que globalitza Ciències Socials, Naturals, Tecnologia i Visual i Plàstica. Els diorames resultants estaran exposats al Museu fins al dia 24 de març.

Calvarius rapidus és una nova espècie de dinosaure ornitòpode, descrita per personal investigador de l’ICP el 2023. Aquesta espècie, que habitava els actuals Pirineus catalans al final del Cretaci, és un exemple més del ric patrimoni paleontològic d’aquesta zona. Era un animal petit i lleuger adaptat per córrer. Aquestes característiques són comuns en grups més ancestrals d’ornitòpodes, però no pas entre grups més evolucionats amb els que Calvarius es trobava més estretament evolucionat (com ara Iguanodon o els hadrosàurids).

Imatge principal: Imatge de dos dels diorames fets per l'alumnat de l'Institut Bitàcola (Maria López / © Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont)

Last modified on Dimecres, 20 Març 2024 14:51
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca