L’ICP a la trobada d’unitats de comunicació de la FECYT

02 Nov 2021
389 times

El Departament d’Outreach i Comunicació de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) va assistir a la onzena edició de ComCiRed, la trobada d’unitats de comunicació que organitza la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) que es va celebrar a Cuenca els dies 28 i 29 d’octubre. L’ICP hi va presentar la iniciativa “#WeMissTheLab: divulgació en temps de confinament domiciliari”.

Des de l’any 2007, la FECYT coordina la Xarxa d'Unitats de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) amb l'objectiu de fomentar l'intercanvi d'experiències i de bones pràctiques entre aquestes entitats, que actuen d'intermediàries entre les institucions que les acullen (universitats i centres de recerca) i la societat, promocionant la cultura científica, tecnològica i de la innovació mitjançant activitats de diferent tipologia: comunicació científica, divulgació, formació, etc. L’ICP forma part d’aquesta xarxa des de l’any 2015 que actualment està formada per 114 unitats d’arreu d’Espanya.

La trobada anual de les unitats s’anomena ComCiRed i enguany es va celebrar al Museo de las Ciencias de Castilla La Mancha (a Cuenca) en col·laboració amb la Universidad Castilla-La Mancha. Compta amb sessions plenàries, taules rodones i tallers relacionats amb la comunicació de la ciència i les diferents unitats tenen l’oportunitat de presentar algunes de les iniciatives de divulgació que han realitzat al llarg de l’any anterior.

Enguany, l’ICP va presentar la iniciativa “#WeMissTheLab: divulgació en temps de confinament domiciliari”. Consisteix en quatre vídeos curts que es van divulgar a través de les xarxes socials durant els dies de confinament domiciliari a la primavera del 2020 com a conseqüència de la pandèmia de COVID-19. Atès que el museu va haver de tancar, el Departament d’Outreach i Comunicació, conjuntament amb el Laboratori de Preparació i Conservació de l’ICP va elaborar quatre clips. Dos d’ells consistien en manualitat relacionades amb la paleontologia adreçades a les famílies que en aquell moment estaven confinades. Els altres dos reflectien de forma informal i paròdica la situació del personal de laboratori que també estava confinat.

Podeu veure aquests clips en els següents enllaços:

Imatge principal: Presentació de l'ICP a ComCiRed 2021 (Foto: UCC Unizar)

Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex