Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu

25 Mar 2024
611 times
Poster de l'exposició "Què tenim sota els peus?" Poster de l'exposició "Què tenim sota els peus?" Poster de l'exposició "Què tenim sota els peus?"

Poster de l'exposició "Què tenim sota els peus?"

Des del dia 26 de març, el Museu de l'ICP acull l'exposició “Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu”.

Entre els 120 fòssils i roques exposats s’inclou una de les roques més antigues de Catalunya, que és del Pirineu axial i té 550 milions d’anys; el fòssil més antic, de fa 440 milions d’anys, trobat al Pallars Sobirà, i la primera planta amb flor coneguda, la Montsechia, provinent del Montsec. La mostra compta també amb les recreacions de 5 animals ja extingits, entre les quals destaquen la d’un rèptil marí, únic a Catalunya, localitzat a Alòs de Balaguer.

L’objectiu de la mostra és donar a conèixer la gran diversitat geològica i biològica de la demarcació de Lleida, un territori d’allò més ric en aquest sentit i que compta amb una figura de reconeixement internacional com és el Geoparc mundial UNESCO Orígens. L’exposició fa especial esment de la tasca de persones pioneres com Lluís Marià Vidal, Francesc Clua, Martí Madern, Lluís Ferrer, Manuel Riu, Josep Duró, Maria Lourdes Casanovas, Josep Vicenç Santafé o Antoni Lacasa, que van tenir la sensibilitat de preservar-los de cara a un futur que ja és aquí, amb l'objectiu que tot el territori hi sigui representat.

L'exposició ha estat comissariada pel paleontòleg Rodrigo Gaete sota la supervisió d’Àngel Galobart, director del Museu de la Conca Dellà (Isona) i investigador de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. La mostra, organitzada per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran i les dues institucions de les quals depèn, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida, ha comptat amb el suport del Geoparc mundial UNESCO Orígens.

L'entrada a aquesta exposició temporal està inclosa en l'entrada al Museu.

 

 

Last modified on Dilluns, 25 Març 2024 12:34
Rate this item
(0 votes)
More in this category: « Dinosaurios del Pirineo

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca