Grup de Recerca en Paleoprimatologia i Paleontologia Humana

02 Feb 2015
6410 times

Aquest grup contribueix a resoldre una de les qüestions més debatudes durant el darrer segle: l’origen i evolució dels hominoïdeus actuals (el grup format pels gibons, orangutans, ximpanzés, goril·les i humans). Treballa amb l’extraordinari registre fòssil català d’entre 14 i 8 milions d’anys que ha proporcionat fòssils únics com Pierolapithecus catalaunicus (l’homínid popularment conegut com en Pau) o Hispanopithecus laietanus (Jordi).

Utilitzant noves tècniques com la reconstrucció 3D a partir d’imatges tomogràfiques, la geometria morfomètrica i l’anàlisi filogenètic, aquest grup mira d’aportar llum a l’actual paradigma que sosté que els actuals hominoïdeus són un grup monofilètic amb un avantpassat comú, així com posar en relleu la importància de l’homoplàsia en la seva evolució. Un altre dels objectius és la reconstrucció de la història evolutiva en els primats del paleogen que va donar lloc a la mà humana.

A més, l’estudi de l’evolució dels primats de l’Eocè i l’origen de les adaptacions de la mà humana, son objectius d’aquest grup.

Cap del Grup: Dr. Salvador Moyà-Solà (professor d’investigació ICREA i Director de l’ICP).

Last modified on Martes, 24 Noviembre 2015 14:18
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex