Print this page

3D Virtual Lab

02 Feb 2015
9604 times

banner virtual lab

El 3D Virtual Lab ubicat a l'edifici del Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, al centre de Sabadell, té com a objectiu posar a disposició d'aquelles organitzacions que ho requereixin tot un equip humà i tècnic especialitzat en la digitalització de tot tipus de peces.

El laboratori està preparat ambles principals eines de digitalització, entre les que destaca un equip de tomografia computada industrial i equips de digitalització per tècniques làser i fotogramètriques de darrera generació que permeten cobrir àmpliament les necessitats de qualsevol client.

 

Tomografia computada industrial

L'equipament consta d'un búnquer de 12 metres quadrats amb un tub emissor de raigs-X de 450 kV i una intensitat màxima de 3.3 mA. que permet l'anàlisi de forma no destructiva de mostres i prototipatges del món de l'automoció, metal·lúrgia, soldatge, control de qualitat, construcció, etc...

Aquest equip pot treballar amb dos focus -fi i estàndard- en funció de les necessitats i filtres addicionals per millorar la qualitat de la imatge i que permeten obtenir resultats qualitatius i quantitatius de la peça analitzada.

Admet peces de fins a 1.5 metres de llarg, 0.5 metres d'amplada i 500 Kg de pes, tot i que es poden analitzar peces de mida superior. A més, el laboratori disposa d'un muntacàrregues amb el que s'accedeix directament des del carrer.

 

Servei de processament d'imatge i CAD

Un cop finalitzat el procés d'anàlisi i obtenció d'imatges tomogràfiques, el laboratori posa a disposició del client el servei de processament d'imatge i de modelització d'objectes 3D per ordinador (CAD).

Gràcies a les estacions de gran potència i l'expertesa del personal del laboratori en el tractament i interpretació d'imatges tomogràfiques, es pot proporcionar al client imatges tridimensionals d'alta resolució de la mostra analitzada.

 

Digitalització làser i fotogramètrica

L'equip làser Next Engine permet escanejar peces de talla mitjana (des d'uns pocs centímetres fins a mig metre de longitud) i generar models d'alta resolució de la mostra, mentre que la digitalizació fotogramètrica ofereix la possibilitat d'obtenir les propietats geomètriques de l'objecte analitzat a partir de fotografies. Els models obtinguts es poden editar posteriorment mitjançant CAD per conferir una malla i una textura determinada.

 

Impressió 3D

El laboratori ofereix un servei d'impressió d'objectes en tres dimensions. El prototipatge ràpid d'alta resolució permet fer realitat qualsevol disseny realitzat per ordinador, així com els models resultants de la digitalització.

La peça s'imprimeix amb un material plàstic de resistència similara la ceràmica.

 

Equip humà

L'equip del 3D Virtual Lab té una amplia trajectòria i dilatada experiència en el camp de la digitalització d'objectes. El personal del laboratori ha treballat en tècniques radiogràfiques i tomogràfiques, tant en el món mèdic com industrial. En el camp de la recerca, és pioner en la utilització de sistemes làser i fotogramètrics aplicats al patrimoni cultural.

En l'annex d'aquest document podeu consultar les característiques tècniques dels equips.

 

Informació de contacte

3D Virtual Lab
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Correu-e: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Persona de contacte: Sergio Llácer / Josep Fortuny
Tel: +34 93 726 17 69 / +34 93 586 87 65 / + 34 93 586 86 18

 

 

Last modified on Jueves, 26 Febrero 2015 12:22
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Latest from Super User